Madfidusen
Oksecuvette med rodfrugtmos og stegte æbler
Hovederetter
Opskriftsdetaljer
Oksecuvette med rodfrugtmos og stegte æbler
Ingrediensliste
1 oksecuvette, ca. 1 kg
Rodfrugtmos:
½ selleri
400 g kålrabi eller pastinak
3-5 gulerødder
2 bagekartofler
Stegte æbler:
6 æbler
1 dl æblecidereddike
2 spsk honning
Tilberedning
1. Tænd ovnen på 210 grader. Rids fedtlaget på cuvetten. Dup kødet tørt med køkkenrulle, krydr med salt og peber.
2. Læg kødet på en kold pande, først med fedtsiden nedad og brun på begge sider. Sæt et stegetermometer i stegen, så spidsen sidder midt kødet. Steg cuvetten til centrumtemperaturen er 58°-60° (25-35 min.).
3. Rens og skræl rodfrugterne. Skær dem i stykker på 3x3 cm. Kom det hele op i en gryde, hæld vand på til det dækker, og kog til det er kogt HELT ud. Det tager ca. 12-15 minutter.
4. Skær æblerne i otte stykker. Fjern kernehusene.
5. Varm en pande ved god varme og steg æblerne i 4 minutter. Tilsæt eddike og honning og kog ved god varme til det bliver til sirup omkring æblerne.
6. Når alle rodfrugterne er kogt helt ud, hældes vandet fra. Pisk med piskeris, til det er en grov mos. Smag til med salt og peber. (Hvis man er til luksusudgaven, kan man jo også komme lidt smør i mosen, men det står for egen regning).
7. Server som på billedet
Opskriftsdetaljer
-
Portioner4
-
Tilberedningstid45 minutter
-
SværhedsgradNormal
-
Ændret30. november -0001
-
Læs5051