Madfidusen
Pita med gyros og tzatziki
Hovederetter
Opskriftsdetaljer
Pita med gyros og tzatziki
Ingrediensliste
500 g skinketern
1 spsk græsk gyroskrydderi
Salt og peber
Olivenolie
2 skoleagurker eller 1 alm. agurk
1-2 fed hvidløg
200 g yoghurt
2 spsk dild
Hjertesalat
5 tomater
2 peberfrugter
12 pitabrød
Tilberedning
1. Dup skinketernene tørre med køkkenrulle. Vend dem derpå i græsk krydderi, salt og peber på en tallerken. Stil det i køleskabet i lad det trække i mindst 15 minutter.
2. Skræl agurkerne og halvér dem på langs, fjern kernerne med en teske og riv dem groft. Læg den revne agurk i en sigte, drys med 1 spsk salt og sæt den til afdrypning i 15 min.
3. Snit imens salaten, skær tomaterne i grove tern (ca. 2x2 cm) og peberfrugt i små tern (ca. 1x1 cm) og læg det hver for sig på et fad.
4. Steg kødet på en pande i 1 spsk olie i 8-10 min. ved middel varme. Rør undervejs.
5. Lun pitabrødene på brødristeren eller i ovnen - se evt. vejledning på pakken.
6. Skyl og hak dild. Pil hvidløg. Skyl saltet af agurken, pres væden fra og rør agurken sammen med yoghurt, dild og presset hvidløg. Smag til med salt og peber.
7. Fyld pitabrødene med salat, grøntsager, skinketern og tzatziki som vist på billedet.
Opskriftsdetaljer
-
Portioner4
-
TilberedningstidIkke angivet
-
SværhedsgradLet
-
Ændret30. november -0001
-
Læs7963